Северна Македония обяви извънредно положение, отложи изборите

То ще продължи най-малко 30 дни
18 мар 2020 21:37, Красимир Ангелов
9
Северна Македония обяви извънредно положение, отложи изборите
Снимка: БГНЕС

И в Северна Македония беше обявено извънредно положение на територията на цялата страна. Това е част от мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса, съобщи президентът Стево Пендаровски, цитиран от "Фокус".

В извънредно обръщение към нацията той заяви, че това ще продължи 30 дни и наредбата може да бъде удължена с още 30, ако е необходимо.

Президентът Пендаровски каза, че за първи път в новата история на държавата се обявява извънредно положение, което показва колко сложна е ситуацията и колко висок е рискът от епидемията. След въвеждането на извънредното положение изпълнителната власт ще има увеличени правомощия и ще може да използва всички налични ресурси, както публични, така и частни, за борба с вируса, каза президентът.

Той каза още, че има подкрепа от лидерите на всички партии за въвеждане на извънредното положение. "Това е възможност да се покаже, че когато стане въпрос за подобна опасност, всички политически партии работят заедно в името на човешкото здраве", каза президентът.

Изборите в страната ще бъдат отложени и ще бъдат насрочени когато има условия за това.

"Бъдете дисциплинирани, отговорни към себе си и към другите, особено към възрастните хора и хората с хронични заболявания, не излизайте от дома си, следвайте информацията от съответните институции и спазвайте мерките", каза президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ Е НАЗНАЧЕН ОТ ПРЕЗИДЕНТА :DТО Е ЯСНО, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ ОТЛОЖИ ИЗБОРИТЕ
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни мое да биде! Никоф вирус ни мое да уфати македонецо! Най-паче Северниот македонец! Вирусот плаща данок на Македонецу!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 2ГЕРБ от ромите хора направи, ама при теб *** не се получава!!!